שימוע לפני אישום
משרד עורכי דין מיכאל כרמל
מהו סעיף 60א' לחוק סדר הדין הפלילי?
בהתאם להוראות סעיף זה, בכל מקרה בו הפרקליטות ו/או התביעות שוקלים הגשת כתב אישום כנגד חשוד בעבירת פשע, יכול האדם לפנות בכתב ו/או בע”פ ולנמק מדוע יש להימנע מלעשות כן.
זהו בדיוק המקום בו עו”ד מנוסה בעל וותק בייצוג בהליכים פליליים, יכול להשפיע על המשך חייו של חשוד. רק מי שמבין בפלילי ויודע כיצד לנתח את חומרי החקירה ואת דרך החקירה המשטרתית יכול לנסות ולשכנע את הפרקליטות להמנע מהגשת כתב אישום.
לצערי נתקלתי בשנים האחרונות בלא מעט לקוחות שסברו כי הם יכולים לעבור את הליך השימוע לבדם או עם עו”ד לא מנוסה בפלילים, כך שהם הגיעו למשרדי לאחר הגשת כתב אישום חמור וכאשר הפרקליטות נעולה על דרך פעולה אחת וברור לאחר קריאת החומר שניתן היה באמצעות הליך השימוע למנוע את הפגיעה בשמו הטוב של אותו חשוד.
לאחר שנים רבות של עריכת שימועים מול כל הגורמים הן בתיקים חמורים מול הפרקליטות והן בתיקים מורכבים פחות מול לשכת התביעות, ולאחר הצלחות רבות במניעת כתבי אישום, אני יכול להעיד על עצמי כי יש לי נסיון רב בהליכי שימוע מורכבים במכלול של עבירות החל מתיקי אונס חמורים וכלה בתיקי פציעה קלים. אין תחליך לנסיון ולהיכרות של גופי התביעה עם משרד שיודע לנתח ראיות.
אם קיבלת מכתב הבית בהתאם לסעיף 60 א אתה חייב לשכור שירותיו של עו”ד בעל נסיון רב בתחום הפלילי, ובעל נסיון בעריכת שימועים.